Ceafa de porc in foietaj

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2010 | 8543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -o bucata ceafa de porc
  • -400 g foietaj
  • -250 g kaizer
  • -2 cepe
  • -unt cat nuca
  • -2 oua
  • -1 pahar vin alb sec
  • -putin lapte
  • -1 legatura patrunjel
  • -boia dulce/iute(dupa preferinte)
  • -coriandru
  • -susan
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in foietaj:

 Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.

Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.

Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.

Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.

Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.

Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

costy1969 1

11.07.2010, 18:57

O RETETA FOARTE BUNA, MERITA INCERCATA.FELICITARI.

Bucataras Medi 1

12.07.2010, 09:24

multumesc de vizita si aprecieri, Costy..........te mai astept cu drag...............

babi5 1

03.03.2013, 10:08

Multumesc sunt convinsa ca este delicioasa

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de smantana cu mustar la Multicooker